woensdag 23 april 2014

Muffins met zwarte bessen

Heerlijk, eindelijk de lente is echt begonnen! Bomen vol prachtig met bloesems. En zelfs de eerst jonge eendjes zijn al gespot. Bij de lente horen natuurlijk ook nieuwe recepten met frisse smaken. En het liefst een beetje makkelijk en snel, zodat je snel vanuit je keuken de zon in kunt.

 

















Ingrediënten
    150 g boter (op kamertemperatuur)
    125 g suiker
    2 eieren
    50 g smulkwark vanille
    150 g zelfrijzend bakmeel
    3 el cassis confiture (of andere jam die je lekker vindt)
    2 el poedersuiker

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.
2. Zet de cakevormpjes in de muffin­vorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.

3. Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1064586/cupcakes-met-zwarte-kersen 

Dit is een mooi receptje om snel een maar verrassende muffins te bakken. De bovenkant krijgt een licht krokantje, terwijl de binnenkant heerlijk smeuïg blijft. Daarnaast combineert het zure van de confituren erg goed met het zoete van het cakeje. Als je, net als ik, niet van mierzoet gebak houdt, is dit echt een aanrader. Deze ga ik deze week gewoon weer bakken. Dat zegt al genoeg, lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten