woensdag 10 juli 2013

Focaccia met zongedroogde en rozemarijn

De eerste keer brood bakken! Mijn eerste poging leek mee op een cracker dan op een brood. Dit recept is iets anders en met succes! We hebben het brood in een keer opgegeten. :)

Ingrediƫnten


  • 500 g bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • snuf zout
  • 2 zakjes gist (14 g)
  • 70 gram zongedroogde tomaatjes, gehakt in stukjes
  • klein bosje rozemarijn, de naaldjes gehakt
  • olijfolie
  • 2 el grof zeezout (optioneel)

Bereiden
Doe de bloem met het water, een snuf zout en de gist in een kom en kneed goed, zeker 10 min., tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Kneed de helft van de zongedroogde tomaten en de gehakte rozemarijn erdoor. Laat het deeg in een ingevette kom afgedekt met plasticfolie een uur rijzen.

Vet een bakplaat goed in met ruim olijfolie, kneed het deeg nog eens goed door en rol het uit tot een lap ter grootte van de plaat. Druk met uw vingers het deeg uit tot in de hoeken van de plaat. Er mogen deuken in komen. Strooi de zongedroogde tomaatjes en de rozemarijnblaadjes ervoer en druppel er royaal olijfolie overheen. Druk alles met de vingers nogmaals goed aan. Strooi als laatste wat grof zeezout over het brood en laat het nog een klein half uur rijzen. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden. Bak de focaccia goudbruin in ca. 30 min.


Bronvermelding: Home made, Yvette van Boven

Het originele recept is met olijven, persoonlijk vind ik die iets minder lekker. ;-) Daarom heb ik ze in dit recept vervangen met zongedroogde tomaatjes. En volgende keer zou ik deze alleen verwerken in de focaccia, de tomaatjes er boven op verbranden redelijke snel. Maar hou je wel van Olijven gebruik die dan gerust! Waarschijnlijk verbranden deze minder snel. Het was een heerlijk en makkelijke brood op te bakken, je moet alleen wel wat geduld hebben.

1 opmerking:

  1. Persoonlijk houd ik meer van olijven. Ook kun je nog wat grofgehakte noten toevoegen en je hebt echt een top-brood!

    BeantwoordenVerwijderen