Ingrediënten
Crumbledeeg
- 65 g boter
- 75 g bloem
- 40 g amandelpoeder
- 75 g bruine suiker
- 50 g havermout
- 40 g amandelschaafsel
- 2 tl speculaaskruiden
Cake
- 140 g zachte boter
- 225 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 175 ml yoghurt
- 300 g bloem
- 3 tl bakpoeder
- 225 g rood fruit
Extra nodig
- 1 springvorm van 25 cm doorsnede
- bakpapier
Crumbledeeg
Smelt de boter. Meng de bloem, amandelpoeder, suiker, havermout, amandelschaafsel en speculaaskruiden door elkaar en roer de boter erdoor.
Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de eieren en het vanillemerg door de boter en roer goed door. Klop de yoghurt erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en verdeel het rood fruit en het crumbledeeg erover. Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake eerst 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
bron: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/annabels-crumblecake-met-rood-fruit
De bodemlaag van de taart, een cake beslag, is heerlijk licht en lekker in combinatie met het fruit. Alleen de crumble laag was aan de droge kant, de volgende keer zou ik meer boter hiervoor gebruiken. Maar het was een lekkere lichte taart en zo was ik weer een jaartje ouder!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten