dinsdag 26 april 2011

Yoghurtcake met frambozen

Bezoek! Altijd een uitstekend moment om iets lekkers te bakken. En met deze prachtige dagen moest het iets zomers worden. Dit recept leek me heerlijk fris, de yoghurt in combinatie met frambozen. De frambozen waren nog iets te duur, vandaar dat ik voor diepvries frambozen heb gekozen. Maar daar werd de smaak gelukkig niet minder van. Het smaakte heerlijk met een kopje thee en het zomer zonnetje! En het bezoek... hij heeft er ook goed van genoten.
.

Ingrediënten: (voor ongeveer 24 stukjes)
250 g frambozen (vers, maar uit de diepvries mag natuurlijk ook!)
4 eieren
250 g bloem, zelfrijzende
250 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1,5 dl yoghurt
1,5 dl zonnebloem olie (of arachideolie)
1 el boter en een beetje bloem om de brownie-vorm in te vetten.
eventueel: poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eidooiers op met de suiker, de vanillesuiker en de olie.Doe er de yoghurt bij en meng met de bloem. Roer tot een glad deeg. Spatel dan het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Beboterd een brownie-vorm en strooi vervolgens een dun laagje bloem overeen.
Hou enkele frambozen apart en verdeel de rest over de bodem.Giet daarop het beslag.
Zet de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal hem uit de vorm. Snij de cake in kubusjes en schik ze op de borden. Bestrooi eventueel met poedersuiker en garneer met frambozen.
bron: http://www.libelle-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten