maandag 2 mei 2011

Havermoutkoekjes, nog een keer!

Ik kon hem echt niet laten liggen! Hij had extact de juiste afmetingen, dat ene retro printje, die warme kleuren, schoon op een paar kruimeltjes na en net een beetje beschadigd... Mijn middagje winkelen, wat eigenlijk maar een half uurtje was, was geslaagd. En dat voor maar 75 cent. Zo blij als een kind fietste ik naar huis met mijn nieuwe koektrommeltje. Tja, koektrommels mogen natuurlijk niet leeg zijn, die horen altijd te ruiken naar koekjes. Vandaar dat ik weer havermoutkoekjes heb gebakken. Het recept stond al op mijn blog, alleen had ik toen wel abrikozen. Ook zonder abrikozen smaken de koekjes prima! Hieronder nogmaals het recept.

Ingrediƫnten (voor ongeveer 20 koekjes):
100 gram havermout vlokken

100 gram volkoren tarwe meel

1/2 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker

1 ei

60 gram roomboter

100 gram bruine basterdsuiker
optioneel:
20 gram gedroogde abrikozen

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de havermout, de bloem, suiker, vanille, kaneel en bakpoeder door elkaar. (Optioneel: Snij de abrikozen in kleine blokjes. Meng dat met een lepel erdoor.) Snij de boter in stukjes en roer het er door. Mix vervolgens het ei erdoor. Maak van het plakkerige deeg een rol, met ongeveer een doorsnede van 3 tot 4 cm. Snij de deegrol in plakjes van 1 cm. Leg de plakjes deeg ongeveer vijf centimeter uit elkaar op bakpapier. Bak ze tien tot vijftien minuten in de oven. Ze zijn nu nog zacht, als ze uit de oven komen. Leg ze op een rooster om af te koelen, dan worden ze vanzelf stevig.

Met dank aan Sabina, sabinakookt.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten