
100 gram havermout vlokken
100 gram volkoren tarwe meel
1/2 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
1 ei
60 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
optioneel: 20 gram gedroogde abrikozen
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de havermout, de bloem, suiker, vanille, kaneel en bakpoeder door elkaar. (Optioneel: Snij de abrikozen in kleine blokjes. Meng dat met een lepel erdoor.) Snij de boter in stukjes en roer het er door. Mix vervolgens het ei erdoor. Maak van het plakkerige deeg een rol, met ongeveer een doorsnede van 3 tot 4 cm. Snij de deegrol in plakjes van 1 cm. Leg de plakjes deeg ongeveer vijf centimeter uit elkaar op bakpapier. Bak ze tien tot vijftien minuten in de oven. Ze zijn nu nog zacht, als ze uit de oven komen. Leg ze op een rooster om af te koelen, dan worden ze vanzelf stevig.
Met dank aan Sabina, sabinakookt.wordpress.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten