
Bodem:
50 gram boter
1 lepel jam
1 puntzakje stroopwafel kruimels van de markt. (bestonge koeken, smaken ook heerlijk!)
vulling:
2 pakje monchou
100 gram witte basterdsuiker
1 bekertje slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
topping:
Verse aardbeien
Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de jam aan toe. Verkruimel ondertussen de koekjes nog verder in een keukenmachine. Dit gaat ook prima met een deegroller en een diepvrieszakje. Meng de boter met jam vervolgens door de koekkruimels. Strooi dit in je springvorm en druk het geheel goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem ongeveer een half uurtje weg in de koelkast.
Klop de slagroom lobbig, voeg dan de suiker, vanillesuiker en de klopfix toe. Klop in een andere kom de monchou mooi romig. Voeg vervolgens de slagroom bij de monchou, goed door roeren en giet dit mengel over koekjesbodem. Laat de hele taart nog ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast staan.
Snij net voordat je de taart wilt serveren de aardbeien in schijfjes. Strooi ze mooi over je taart, vervolgens rest er nog maar één ding... aansnijden en genieten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten