.

Voor 6 muffins:
60 gram witte basterdsuiker
1 ei
55 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
snufje zout
Voor het boterglazuur: (genoeg voor 12 muffins)
50 gram aardbeien
160 gram poedersuiker
115 gram roomboter
1/2 theelepel vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klopt de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop opnieuw goed. Voeg vervolgens het vanille-extract toe, en klopt dit goed. (Afgelopen weekend heb ik de keukenmachine van mijn moeder geleend. Dus eens proberen, alles in het bakje doen, paar keer op het knopje drukken en je krijg een prachtig beslag. ;) )
Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Schep dit met een houten lepel door het botermengsel. Meng tot dat alles gemengd is, maar niet langer!
Vul de 6 muffinvormpjes met papieren bakjes en schep het beslag in de vormpjes. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cakejes ongeveer 10-12 minuten totdat ze licht bruin beginnen te worden. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
Het boterglazuur: Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Stop ze in de keukenmachine. Voeg het vanille-extract toe en pureer de aardbeien goed.
Klop de boter voor de boterglazuur romig. Let er op dat je boter goed op kamertemperatuur is, dat maakt het kloppen een stuk makkelijker. Zeef de poedersuiker bij de boter en klop op een lage stand tot de poedersuiker is opgenomen. Voeg de gepureerde aardbeien tot en klop ze door elkaar. Stop het mengel in een spuitzak en spuit het op de cakejes. Als het boterglazuur wat te zacht is, laat hem dan koud worden in de koelkast (in de spuitzak) Serveer je cakejes zo snel mogelijk en als je ze toch wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten