zaterdag 23 april 2011

Omgekeerde ananastaart met kokos

Gelukkig is het nog steeds prachtig weer, zeker erg fijn om van te genieten tijdens het paasweekend. Bovendien een mooi moment om weer eens in de keuken van mijn ouders te duiken. Gisteren werd ik door mijn huisgenootje verrast met een super mooie brownie vorm. Tja, dus ik was natuurlijk verplicht om die te testen. Alleen mijn ouders houden niet zo van chocolade, dus extra brownies leken mijn niet zo'n goed idee. Vandaar dat het toen een tropische ananastaartje is geworden. Ook erg lekker in het zonnetje!


Ingrediƫnten: (voor 8 mooie stukken)
50 g geraspte kokos
1 kleine verse ananas of 8 verse plakken
200 g fijne suiker
150 g boter, zacht
3 eieren
4 el ananasjam (optioneel)
150 g bloem

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Laat de kokos op een bord afkoelen. Snijd de ananas in plakken van 1 1/2 cm dik. Snijd de schil met harde kroontjes weg. Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg. Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm. Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm. Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand. Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt. Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag. Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.

bron: www.ah.nl

2 opmerkingen:

  1. Deze tropische verrassing deze ga ik eens maken lijkt me heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik hoor graag wat je ervan vind. Je proef echt de zomer, die is op dit moment toch redelijk ver te zoeken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen