
- 1,5 dl water
- snufje zout
- 75 gram boter, volgens het recept natuurlijk Blue Band
- 75 gram bloem
- 3 eieren
vulling:
- 75 ml opgeklopte slagroom, met een lepeltje suiker
Breng het water met een snuf zout en 75 gram boter aan de kook. Voeg er in één keer de 75 gram bloem aan toe. En blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer er 3 eieren één voor één door tot elk ei steeds volledige in het deeg is opgenomen. Blijf roeren tot het deeg blazen gaat trekken en glanzend is.
Maak met twee lepels kleine bergjes van het deeg op een licht ingevette bakplaat. Bak ze in ca. 20 in een voorverwarmde oven van 200 graden lichtbruin. Tijdens het bakken de oven vooral niet openen. Knip de soezen na afkoeling open en vul ze met opgeslagen slagroom.
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor ca. 12 grote of 25 kleine soezen.
Ons oventje is iets minder betrouwbaar qua temperatuur. Daarom heb ik ze er nog tien minuten langer in laten staan om ze mooi bruin te bakken. Maar ze zijn zeker goed gelukt!
Recept uit Blue Band, Basis kookboek, 1e druk 1984
Geen opmerkingen:
Een reactie posten