
Ingrediënten:
100 gram boter
100 gram suiker
100 gram cake, gezeefd
2 eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1 sinaasappel
1 snufje zout
Glazuur:
150 gram poedersuiker
3 eetlepels water
2 drupjes rode kleurstof
1 drupje rozen extract
Oven voorverwarmen tot 200 graden. Smelt de boter in een pannetje, niet bruin laten worden. Doe de boter, suiker en vanillesuiker samen in een kom en klop ze met de mixer. Rasp de sinaasappelschil fijn boven de kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop dit tot één geheel. Voeg dan de bloem en zout toe. Vanaf nu niet meer mixen, maar omscheppen met een grote lepel.
Schep het deeg met behulp van 2 eetlepels in de muffinvormpjes. Schuif de bakplaat in de oven tot de cakejes mooi gerezen en goudgeel zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Laat ze nu ongeveer 10 minuten afkoelen. En maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kom en voeg voorzichtig een klein beetje water toe. Totdat het de juiste dikte heeft. Als laatst de kleur- en smaakstof toevoegen en versier je cakejes naar eigen inzicht. ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten