
100 gram boter
100 gram suiker
100 gram cake, gezeefd
1 snufje zout
2 eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
2 appels
Oven voorverwarmen tot 200 graden. Smelt de boter in een pannetje, niet bruin laten worden. Doe de boter, suiker en vanillesuiker samen in een kom en klop ze met de mixer. Rasp de sinaasappelschil fijn boven de kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop dit tot één geheel. Voeg dan de bloem, zout en speculaaskruiden toe. Vanaf nu niet meer mixen, maar omscheppen met een grote lepel. Nu alleen nog de stukjes appels er doorheen roeren.
Schep het deeg met behulp van 2 eetlepels in de muffinvormpjes. Schuif de bakplaat in de oven tot de cakejes mooi gerezen en goudgeel zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten