
Ingrediënten
100 gram cakemeel
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 gram roomboter (ook op kamertemperatuur)
100 gram suiker
2 appels
kaneel
Klop de boter zacht met de mixer, de boter moet hierdoor wat lichter worden. Mix daarna de suiker door de boter. Mix dan de eieren één voor één erdoor. Tot slot voeg je het meel toe. Mix het geheel nog 3 minuten, je krijgt nu een luchtig cakebeslag.
Voeg dan je stukjes appel en kaneel toe aan het beslag. En giet het in de cake vorm. Ik bedek de cake vorm altijd met een laagje bakpapier, hierdoor weet je zeker dat je de cake heel uit de vorm kunt halen.
Zet de appelcake in de oven en bak in 45 minuten gaar en bruin. Als je er een cocktailprikkertje insteekt en die komt er droog uit, dan is de cake klaar. De cake blijft een beetje zacht en smeuïg van binnen door de appels.
Heb je geen cakemeel? Gebruik dan bloem waar je een beetje bakpoeder doorheen zeeft.
Inspiratie: http://sabinakookt.wordpress.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten