
Ingrediƫnten
Bodem:
- 40-50 gram koekjes (theebeschuitjes/Bastogne of country cookies)
- 20 gram boter
Vulling:
- 250 gram volle kwark
- 1 ei
- snufje zout
- sap van 1/2 limoen of citroen
- 25 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Topping:
- 100 ml zure room
- nog een zakje vanillesuiker
- (extra: aardbeien/frambozen/bramen/ chocolade schaafsel
1. Verwarm de oven tot 175 graden.
2. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de koekkruimels. Verdeel dit mengel over de 6 muffin vormpjes, waar je al de papieren cakevormpjes in gelegd hebt. Druk dit goed aan met een glaasje of een lepel.
3. Split het ei boven twee kommen. Klop eerst het eiwit stijf met een snufje zout.
4. Voeg bij het eigeel, de kwark, basterdsuiker , 1 zakje vanillesuiker en het limoensap.
5. Schep voorzichtig het wit erdoor. Let op: Niet kloppen!!
6. Verdeel het mengels over de 6 vormpjes.
7. Bak ze 20 minuten in de oven
8. Laat ze afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
9. Bij mij stortte de cheesecakjes een beetje in, toen ik ze uit de oven haalde. Dus wees gerust, dat gebeurt vaker. Daarom vullen we ze mooi met de zure room. Meng de zure room met het andere zakje vanillesuiker. Haal de cheescakes uit de papieren vormpjes. Schep de room erop en strooi de chocolade of het fruit er er over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten