
Ingrediënten
Deeg:
- 225 gram boter
- 250 basterdsuiker
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
Custard
- 500 ml melk
- 35 gram custard poeder
Meng de custardpoeder met een scheutje melk bij zodat het een papje wordt. Verwarm de rest van de melk. Voeg, zodra de melk kookt, het custardpapje toe. Laat het geheel kort koken (1 minuut ongeveer) en laat het dan even staan.
Snijd de boter in stukjes en verwarm het maar laat het niet koken. Zeef de bloem boven een kom. Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng alles.
Voeg de gesmolten boter toe en meng alles met de hand goed door elkaar.
Leg op de bodem van je springvorm een stukje bakpapier en vet de randen van taartvorm in en bestrooi het oppervlakte met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Gebruik de eerste portie om de bodem te bedekken en een opstaande rand te maken in de taartvorm.
Giet de custardpudding over de bedekte bodem (let op het velletje, dit is niet zo lekker wanneer het door de taart komt). Kruimel de rest van het deeg over de pudding heen.
Zet de taart ongeveer 60 min in een oven op 170 graden C.
Inspiratie: http://www.mijnreceptenboek.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten