zondag 13 november 2011

Liefdes muffins

Delen verplicht!

Voor 12 muffins:
120 gram roomboter
120 gram witte basterdsuiker
2 ei
110 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepel vanille-extract
2 druppels rode voedingskleurstof
snufje zout

Glazuur:
100 gram poedersuiker
klein beetje water
suikerhartjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klopt de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop opnieuw goed. Voeg vervolgens het vanille-extract&kleurstof toe, en klopt dit goed. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Schep dit met een houten lepel door het botermengsel. Meng tot dat alles gemengd is, maar niet langer!
Vul de 12 muffinvormpjes met papieren bakjes en schep het beslag in de vormpjes. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cakejes ongeveer 10-12 minuten totdat ze licht bruin beginnen te worden. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.


Voeg langzaam een beetje water bij de poedersuiker. Roer dit goed door. Is het nog te dik, voeg dan voorzichtig nog een beetje water toe. Als je glazuur een mooie structuur heeft, kun je de cakejes gaan versieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten