Het boek "Home Made" vind ik een prachtig kookboek. Toen er las dat "Home made winter" uit was, moest dat boek zo snel mogelijk op mijn boekenplankje komen te staan. Dus na mijn laatste tentamen ben ik direct doorgefietst naar de boekhandel. Het is echt een juweeltje! Het lag dus voor de hand om tijdens ons "suikeroverdosisfestijn" ook een nieuwe recept uit dit boek te proberen. De naam zegt eigenlijk wel genoeg, heelijke chocolade chunkies. Helaas waren de foto's hiervan mislukt. Maar dit is zeker een recept om te herhalen, het kost echt minder dan 10 minuutjes! Dus die foto komt nog een keertje. ;)
120 gram boter
4 eetlepels stroop, liefst golden syrup
4 eetlepels cacao
4 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels rozijnen of gekonfijt fruit: kersjes of gedroogde cranberry's
3-4 handen cornflakes of rice kripies
muffincupjes of bakpapier
Smelt de boter met de stroop in de steelpan, roer de cacao erdoor en haal de pan van het vuur. Roer dan de poedersuiker er door, de rozijnen of ander fruit en de cornflakes. Schep alles voorzichtig door, totdat alles goed met de saus bedekt is. Voeg als er nog veel saus over is meer cornflakes toe. Leg muffincupjes klaar op het aanrecht. Schep met behulp van 2 eetlepels hoopjes mengsel in elk cupje. Laat ze helemaal opdrogen.
Bron: "Home made winter" van Yvette van Boven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten