
3 eieren
135 gram fijne griessuiker (ik heb witte basstersuiker gebruikt)
150 gram donkere chocolade (de donkerste die je kunt vinden!)
150 gram koude boter
vorm: springvorm van 18 cm (ik heb een vorm van 26 cm gebruikt, hierdoor wordt je taartje iets lager)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter en bebloem de springvorm. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een bijna witte crème. Klop de eiwitten bijna stijf en vermeng met de rest van de suiker tot een meringue. Snijd de chocolade in stukjes en smelt de stukjes au bain-marie. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en meng de stukjes koude boter. Roer de eierecreme door de chocolade en spatel daarna de meringue door het mengsel. Giet het beslag in de taartvorm en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Zet op een taartrooster en laat een beetje afkoelen. Snijd eventueel de randen wat los met een scherp mes. Laat verder nog even extra afkoelen.
Bron: "Het gezellige taartenboek" van Livia Cleassen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten