zondag 13 november 2011

Appel bosbessen crumble

Op mijn blog staan al meerdere recepten van crumbles. Maar deze mocht volgens mijn huisgenootje Astrid niet ontbreken. En daar moet ik haar zeker gelijk in geven!


Ingrediënten:
- 4 appels friszuur (bijv. fuji), geschild

- 1 bakje blauwe bessen (150 g)

- 200 g zelfrijzend bakmeel

- 150 g rietsuiker (of 50 g suiker & 100 g bruine basterdsuiker)

- 3 el havermout

- 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)

- 175 g boter, koud, in blokje

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de appels in blokjes en verdeel ze samen met de bessen over de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Kneed samen met de boter door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel deze over het fruit. Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer warm of koud. Lekker met crème fraîche of een bolletje roomijs.

Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten