zondag 13 november 2011

Appeltaart paysanne


5 appels
50 gram boter
75 gram boter
1 vanillestokje
3 eieren
1,5 dl slagroom
150 gram suiker
200 gram
1 eetlepel bakpoeder

vorm: springvorm van 22 cm (ik had alleen een vorm van 26 cm, gaat ook prima alleen wordt je taart iets lager.)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Boter de springvorm en bestrooi hem met bloem. Schil de appels, snijd ze in 8 stukjes en verwijder het klokhuis. Bak nu de stukjes appels even aan in de boter en 75 g suiker. Doe het wel voorzichtig, want de stukjes appel moeten heel blijven. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg uit. Klop de drie eieren met merg van het vanillestokje, de room en de 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop voorzichtig hierbij beetje bij beetje de gezeefde bloem en bakpoeder door. Giet het beslag in de bebloemde springvorm, verdeel er de stukjes gebakken appel over. Bak nu deze heerlijk appeltaart af in 35 minuutjes in een voorverwarmde oven.
Vergeet natuurlijk niet na 35 minuten even te testen of de taart gaar is. Komt je satéprikker er schoon uit, dan is hij gaar! Zo niet, dan nog een paar minuten in de oven. En dan smullen maar...

Bron: "Het gezellige taartenboeken" van Livia Cleassen

2 opmerkingen:

  1. is dit die taart waar je vloeibaar beslag over de appels heen giet ( met koffieroom gemaakt..?) ben benieuwd. Maakte dit vroeger maar ben het recept kwijt dus zet het er maar snel op
    THNX Lo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He! Deze taart is inderdaad gemaakt van een vloeibaar beslag, daarboven op leg je de gebakken appeltjes. Dus misschien is het wel een iets andere recept dan jij bedoelde. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar een appeltaart met koffieroom. Dus mocht je het recept ergens terug vinden. Dan hoor ik het graag! Zou hem graag uit proberen. Maar deze appeltaart was trouwens ook erg lekker volgens de gasten op ons suikeroverdosisfestijn. ;) Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen