
225 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
300 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
1 grote appel (jonagold)
1 sinaasappel
25 gram geraspte kokos
Verwarm de oven voor op 170 graden.Rooster de kokos in een droge koekenpan goud bruin en laat het afkoelen op een bord. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Boen de sinaasappel schoon, raspt de schil over de stukjes appel en voeg het sap van een halve sinaasappel toe. Mix de boter samen met de suiker mooi romig. Voeg vervolg één voor één de eieren toe. Meng het bakpoeder door de bloem, voeg dit geheel dan ook toe aan het boter-suiker mengel. Tenslotte hoe je alleen nog maar de appelstukjes en de kokos er door heen te roeren. Vet een cakeblik in met boter en strooi er een beetje bloem overheen. Giet je beslag in de cakevorm en zet hem midden in de oven. Na ongeveer 50 minuutjes is hij gaar. Wel even checken met een sateprikker! Als hij er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat hem afkoelen op een rooster, je kunt hem zowel koud als warm eten. Maar ik vond hem warm wel veel lekkerder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten