woensdag 25 mei 2011

Light appeltaart

Vandaag: Zon, een zacht briesje, bloemen, hommels, groene blaadjes. Heerlijk, de zomer lijkt nu toch echt te komen! Vandaar dit zomerse recept voor appeltaart. Zelfs zonder boter, dus hij mag zeker deze tijd van het jaar. Zodat we hem zonder schuldgevoel mogen eten! hmmmm... ideaal! Dus geniet er extra van!


Ingrediënten: (springvorm van 24 cm)
5 eieren
250 g suiker
250 g zelfrijzende bloem
1 koffielepel vanille-extract
100 g appelmoes
4 grote (ik heb goudrenet gebruikt)

Verwarm de oven tot 175 graden. Schil de appelen en snij ze in partjes 1/2 cm dik. Vet de spring vorm goed in en bestuif met een beetje bloem.

Doe de eieren met de suiker in een kom en klop met een mixer tot een mooi dik beslag dat verdubbeld is in volume. Ga vanaf nu roeren met een houten lepel. Voeg de vanille en voeg lepel voor lepel de bloem toe. Roer alles goed in, maar zorg dat de luchtigheid behouden blijft. Roer vervolgens de appelmoes er door. En tenslotte alleen nog de appels erdoor roeren.

Giet het deeg in de vorm en zet in een voorverwarmde oven op 175°. Bak de taart ongeveer 45 min tot 1 uur. En test of hij gaar is d.m.v een saté prikker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten