zaterdag 25 december 2010

Tiramisu met sinaasappel & citroen


Iedereen fijne feestdagen gewenst! Omdat lekker uitgebreid eten een beetje bij kerst hoort, volgt hier alvast mijn eerste kersttoetje! Simpel en snel, maar erg lekker. Heerlijk na een hele dag schaatsen in de Weerribben!


1 a 2 pakken lange vingers
2 eetl suiker
4 eetl water

1 scheut sinaasappellikeur

2,5 dl slagroom

2 eetl witte basterdsuiker

250 gr Griekse yoghurt

2-3 theel geraspte citroenschil

Kook in een kleine steelpan water en suiker kort in, tot de suiker is opgelost en tot een stroopje ingekookt. Voeg de sinaasappellikeur toe en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Roer de yoghurt in een kom romig en meng er de slagroom door. Schik een laagje lange vingers in een langwerpige schaal met de gesuikerde kant naar beneden. Besprenkel met de helft van de limoncello en verdeel de helft van het romige yoghurtmengsel hierover. Schik hierop de tweede laag lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden en besprenkel met de rest van de likeur-siroop. Verdeel de yoghurtroom hierover en bestrooi met de geraspte citroenschil. Laat de tiramisu ongeveer 2 uur in de koelkast intrekken.

Het oorspronkelijke recept was met Limoncello, helaas stond dat niet in de kast. Daarom heb ik sinaasappellikeur gebruikt. Ook lekker, alleen jammer dat het zuurtje iets minder aanwezig was. De volgende keer, zou ik eerder wat extra citroensap toevoegen. Hierdoor worden de lange vingers ook wat frisser van smaak. Verder was het erg lekker!


Bron: Janny van der Heijden, Met dank aan Roel & Arnout!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten