Het is alweer een tijdje geleden, dat ik dit toetje heb bereid. Pavola, het blijft vaak lastig. Zeker met ons geliefde doch zeer onvoorspelbare oventje. Vaak gaat het te snel, dit met een zwart resultaat als gevolg. Maar dit kerstdiner had ik een andere oven ter beschikking. Het ideaal moment om het toch nog eens te proberen. En met succes! Helaas heb ik geen foto kunnen maken, dus die houden jullie nog te goed.
4 eiwitten
150 g witte basterdsuiker
3 druppels vanillearoma essence (flesje a 24 ml)
1 theelepel witte-wijnazijn
1 theelepel maïzena
250 g frambozen
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Oven voorverwarmen op 150 °C. Was je kom en garde extra goed af! Een klein beetje vet, laat alles mislukken!! Dus in vetvrije kom eiwit en mespunt zout met mixer kloppen tot massa pieken begint te vormen. Suiker lepel voor lepel erdoor kloppen tot eiwitschuim stevige pieken heeft gevormd. Vanille-essence, azijn en maïzena erdoor spatelen. Eiwitschuim in cirkel op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat laag in oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Oven uitschakelen, maar ovendeur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Enkele frambozen met vork fijn prakken. Slagroom met gepureerde frambozen en vanillesuiker stijfkloppen. Schuimtaart uit oven nemen. Slagroom op schuimtaart scheppen. Pavlova met frambozen garneren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten