Nu sinterklaas nog land is, was het een mooi moment om het recept voor deze speculaascake uit te proberen. Simpel, snel, maar erg lekker!

150 g zelfrijzend bakmeel
150 g zachte boter
3 eieren
100 g bruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
wat boter en bloem voor het invetten van de vorm
10 g witte (garneer)amandelen
(2 mandarijn)
Eerst de oven voorverwarmen op 175 graden. Kwart een cakevorm, 25 cm, in met boter en bestrooi deze met een dun laagje bloem. Klop in een kom de boter met basterdsuiker in een paar minuten met de mixer mokkakleurig en luchtig. Klop daarna één voor één de eieren erdoor. Let er op dat de eieren op kamertemperatuur zijn! Voeg nu het bakmeel met de speculaaskruiden en het zout toe. Schep alles door en elkaar met een grote lepel, vanaf nu dus niet meer mixen. Schep het beslag in een cakevorm en strooi de amandelen er over. Zet de cake 40 minuten in de oven tot de cake mooi gerezen en gaar is. Prik erin met een satéprikker, die moet er nét droog uitkomen.
Voeg voor een extra accent de raps van twee mandarijnen toe, aan het boter-suiker-ei mengel.
Inspiratie: www.kokenmetkarin.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten