zondag 5 december 2010

Peer crumble

Hmm... geen toetje in huis. Owh, dan maken we toch een even crumble! Leuk om te maken en heerlijk om van te genieten. Ideaal tijdens deze donkere dagen en bovendien gaat je hele huis er heerlijk van ruiken. Ik had toevallig peren in huis, maar je kunt ook gerust appels gebruiken.


beetje boter
4 eetlepels suiker

1 eetlepel kaneel

4 grote appels

60 gram boter

100 gram bruine basterdsuiker

25 gram kristalsuiker

40 gram havermout vlokken

60 gram volkoren tarwemeel

snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal in met boter. Roer de suiker en kaneel door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Schil de peren, snij ze in stukjes. Doe alle peer in de schaal. Maak een kruimelig deegje van boter, bloem, suiker, havermout en zout. Dit gaat het makkelijkste als je de stukjes boter tussen duim en wijsvinger plat druk. En dat heel vaak herhaal.Verdeel het over de appels, druk aan. Schuif in de oven en bak 40 minuten.

Inspiratie: sabinakookt.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten