zondag 17 januari 2010

Citroen yoghurttaart met appel
















Ingrediƫnten

5-6 kleine appels
De geraspte schil en 6 el sap van 1 citroen
150g margarine
200g suiker
Mespunt zout
2 eieren
300g bloem (zakje van 16 gram)
150ml volle yoghurt
2 el bruine suiker
Eventueel poedersuiker

1. Vet een springvorm van 26 cm in. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Halveer de appels in de lengte en snijd de ronde kant een aantal keer licht in of trek er met een vork strepen in. Bedruppel met 2-3 el citroensap.
2. Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het mespunt zout romig. Klop de eieren er een voor een door.
3. Meng de bloem met het bakpoeder, roer het afwisselend met 3 el citroensap en de yoghurt kort door het beslag. Strijk het beslag in de vorm.
4. Druk de appels met de ronde kant naar boven tegen elkaar aan in het beslag.
5. Bestrooi de taart met bruine suiker. Bak de taart ca. 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven (175graden). Laat hem afkoelen en bestuif hem dan met poedersuiker.

Voor de inspiratie, dank aan: gabriellaskeuken.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten