zaterdag 9 januari 2010

Brownies















Al de hele week wilde ik brownies bakken, toch kwam het er steeds maar niet van. Tot vandaag, de hele dag was er al niets van studeren terecht gekomen. Om de dag toch nuttig te eindigen, lekker in de keuken knoeien met bloem, boter en chocolade. Om vervolgens heerlijk tv te kijken en te genieten van thee met brownie.
Ik herinnerde me nog een recept van vriendin, zij heeft een erg leuke blog. Hieronder haar recept. Zelf hou ik niet van nootjes, dus die heb ik maar weggelaten. Mijn studentenhuis is van veel luxe voorzien, stromend water en soms nog verwarming ook. Helaas kon ik geen bakblik van 20x20 vinden. Gelukkig voldeed een springvorm met wat bakpapier ook prima.

Recept

Voor 20 a 24 stukjes

- 200 g boter
- 230 g pure chocolade in stukjes

- 140 g bloem

- 40 g cacaopoeder

- snuf zout
- 250 g rietsuiker

- 4 eieren

- 200 g gemengde noten in stukjes (zoals walnoten, amandelen, hazelnoten)


Verwarm de over voor op 180° C en vet een bakblik van 20x20cm in. Smelt de boter en chocolade (op een handje stukjes na) au bain marie. Dit houdt in dat je de boter en chocolade in een vuurvaste kom doet en de kom boven een pan met kokend water hangt, het water mag de kom niet raken! Roer het afe en toe door en laat de kom enkele minuten afkoelen als alles is gesmolten.
Zeef in de tussentijd de bloem en het cacaopoeder en doe het samen met het zout in een kom. Meng dan de suiker door het chocolademengsel. Voeg een voor een de eieren toe, zorg dat ze steeds helemaal door het mengsel zijn gemengd. Meng dan rustig de bloem en cacao door het chocolademengsel. Zorg dat er geen meelsporen achterblijven! Voeg dan de noten en het restje chocolade toe, meng dit wederom goed erdoorheen. Giet het mengsel dan in het bakblik en bak de brownies in 25 tot 30 minuten. De brownies zijn gaar als de bovenkant en zijkanten droog zijn, en als je met een vork prikt en er geen beslag mee komt. Brownies horen wel een beetje kleverig te zijn, dus pas op dat ze niet te droog worden. Laat de brownie in zijn geheel afkoelen en snijd hem dan in stukjes. Het beste is om hem af te dekken met folie en hem een paar uur te laten rusten op kamertemperatuur. Dan wordt de smaak nog voller!
http://lavieavecpetitsfours.blogspot.com

1 opmerking:

  1. Ik ga het ook een keer proberen, ze waren echt super lekker! Ben benieuwd wat je hierna gaat maken!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen