
450 gram bloem
1 zakje bakpoeder
50 gram poedersuiker
snuf zout
125 gram koude boter in blokjes
ca. 150 ml melk of karnemelk
Verwarm de over voor op 220 graden. Doel alle ingrediënten, behalve de melk in een grote kom. Kneed het kort maar goed, tot de boter met de bloem tot grove korrels zijn geworden. Erg snel doen, want de boter mag niet warm worden. Giet de melk erbij en kneed alles tot een samenhangende bal. Voeg als het nodig is, nog wat extra melk toe.
Bestuif het aanrecht met bloem. Druk de bal deeg uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek er scones uit, met een uitsteekvormpje of een glas. Kneed de rest van het deeg steeds weer uit tot een plak van 2 cm en ga zo door tot al het deeg op is. Bestrijk de scones met melk en zet ze op een ingevette bakplaat of vel bakpapier in de hete oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar. Serveer ze met jam, licht gezouten boter of geklopte ongezoete crème fraîche.
Bronvermelding:
Home made van Yvette van Boven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten