Ook al is het misschien een beetje laat, maar dit is toch het eerste recept van 2011. Dus daarom wil ik iedereen nog een gelukkig Nieuwjaar wensen. Op dat we maar veel tijd in de keuken mogen doorbrengen! Eigenlijk is dit niet echt een nieuw recept, maar hij is helaas nog niet op mijn blog verschenen. Dus werd het hoog tijd, om hier verandering in te brengen.
Geniet van deze ouderwets lekkere monchoutaart!
[sorry, helaas was de taart al op, voordat ik er een foto van kon maken. Volgende keer zal ik hem beter bewaken, beloofd!]
Ingrediënten
50 g boter
1 grote eetlepel aardbeienjam
1 pak bastogne koeken/kandij koeken
2 pakjes verse roomkaas MonChou (a 100 g)
100 g basterdsuiker
1 beker slagroom (250 ml)
1 zakje vanillesuiker (8 g)
1 zakje slagroomversteviger (bakproduct, 8 g)
1 blik vlaaivulling aardbei (430 g)
Doe de koekjes in een diepvries-plastic-zakje en ver¬kruimel ze met behulp een deegroller. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. En dan aanvallen maar...!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten