vrijdag 25 december 2009

Appel-kaneel muffins



















Origineel Duits recept:
250 g säuerliche Äpfel, 1 EL Zitronensaft, 200 g Mehl, 175 g Zucker, 1 TL Backpulver, 1/2 TL Natron, 2 TL Zimtpulver, 1/4 TL Salz, 2 Eier, 150 g weiche Butter, 7 EL Milch, 1 EL Puderzucker, Fett für die Form

Schritt 1: Äpfel waschen schälen, vierteln und Kerngehäuse entfernen. Apfelviertel in kleine Stücke schneiden. Mit dem Zitronensaft beträufeln.

Schritt 2:Backofen auf 180° (Umluft 160°) vorheizen. Ein Muffinblech fetten und kalt stellen. Mehl, Zucker, Backpulver, Natron, Zimt und Salz in einer Schüssel mischen.

Schritt 3: Eier verquirlen. Butter hinzufügen und gründlich unterrühren. Milch darunter rühren. Die Mehlmischung zügig unterrühren. Apfelstücke unterheben.

Schritt 4: Teig in die Vertiefungen der Form füllen. Im Backofen (Mitte) 25 Min. backen. Muffins 5 Min. ruhen lassen, dann aus der Form lösen und auskühlen lassen.

Schritt 5:Muffins vor dem Servieren dick mit Puderzucker bestäuben.


Mijn vertaling:
250 g zure appels
1 eetlepel citroensap
200 gram bloem
175 g suiker
1 theelepel bakpoeder
1 / 2 theelepel natron (uit Duitsland, ook wel backingpowder genoemd)
2 theelepels kaneel
1 / 4 theelepel zout
2 eieren
150 g boter
7 eetlepels melk
1 eetlepels poedersuiker (boter voor de vorm)


Stap 1

Was de appels, schil, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in kleine stukjes. Besprenkel ze met citroensap.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160 ° C). Een muffin bakblik moet zijn koud. Zet de papieren muffin vormpjes in het bakblik. Doe het meel, suiker, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel en zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
Stap 3
Klop eieren. Voeg boter en roer grondig. Roer melk er doorheen. Meng vervolgens het bloemmengsel met het ei-mengels en roer dit snel. Al laatste de stukjes appel toevoegen.
Stap 4
Giet beslag in de muffin vormpjes in het bakblik. 25 minuten in de oven (midden) bakken. Laat de muffins 5 minuten rusten, dan uit de mal halen en laten afkoelen.
Stap 5
De muffins vóór het serveren dik bestrooi met poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten