Na een kleine pauze, zal ik vanaf nu weer proberen wat vaker te bloggen. En natuurlijk ook vaker dingen te gaan bakken! Om direct goed beginnen, zal ik de recepten die op de plank liggen uitschrijven.
Eerst de appel-cranberry & kokoskoek! Deze heb ik gebakken in de afgelopen tentamenweek, ideaal krachtvoer voor lange dagen in de bibliotheek!
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram havervlokken (staat vaak bij de havermout)
275 gram lichte basterdsuiker
snuf zout
75 gram geraspte kokos
200 gram koude boter, in stukken gesneden
2 eieren, losgeklopt
3 zure appels, geschild en in in blokjes
75 gram gedroogde cranberries
poedersuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram havervlokken (staat vaak bij de havermout)
275 gram lichte basterdsuiker
snuf zout
75 gram geraspte kokos
200 gram koude boter, in stukken gesneden
2 eieren, losgeklopt
3 zure appels, geschild en in in blokjes
75 gram gedroogde cranberries
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, haver, suiker, zout en kokos in de kom van de keukenmachine en voeg de koude boter in blokjes toe. Pulseer tot een kruimelig deeg.
Dit kan ook met de hand, maar werk erg snel en met koude handen. Hou 1 klein kommetje van dit mengsel apart en meng de 2 eieren door de rest van het mengsel in de kom. Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 15 cm met bakpapier en vet deze in.
Druk het deeg uit over de bodem van de bakplaat en verdeel de blokjes appel en de cranberries erover. Bestrooi de hele koek met het achtergehouden deegmengsel uit het kommetje.
Bak het in 1 uur goudbruin en gaar. Een prikker moet er droog uitkomen. Laat de koek iets afkoelen en snijd hem dan in blokken. Bestrooi ze met poedersuiker. Je kunt de koek goed bewaren in een luchtdichte doos. En nu weer verder met studeren, op naar de bieb!
Bron: www.red.nl/yvette-kookt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten